Cottage Restoration / Studio Contini

first_img “COPY” Structure: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/792787/cottage-restoration-studio-contini Clipboard ArchDaily Save this picture!Courtesy of Studio Contini+ 29 Share Cottage Restoration / Studio ContiniSave this projectSaveCottage Restoration / Studio Contini Cottage Restoration / Studio Contini ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/792787/cottage-restoration-studio-contini Clipboard Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses, Restoration•Agna, Italy Architects: Studio Contini Area Area of this architecture project Area:  68 m² Year Completion year of this architecture project center_img Projects Houses Simone Leoni Manufacturers: Aleo, Italserramenti srl Photovoltaic System:AleoMechanical Systems:CD StudioContracting Companies:Impresa edile Barbieri Danilo, Aleo solarArchitect In Charge:Marco ContiniCollaborators:Sara Chiari, Matteo ZaccarelliCity:AgnaCountry:ItalyMore SpecsLess SpecsSave this picture!Courtesy of Studio ContiniRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panels – concrete skinFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaText description provided by the architects. This construction is located in Tufi d’Agna, a small settlement in the mountain town of Corniglio, inside of the Tuscan-Emilian Appenine recently recognized by the UNESCO as a MAB (Man and the Biosphere Programme) reserve.Save this picture!Courtesy of Studio ContiniThe small building, a farm building once used to shelter the shepherds and animals, was recovered as a refuge where the residential use, considering the remote location and the difficulties to achieve it, is sporadic and linked to the summer period. Save this picture!PlanSave this picture!PlanThis condition, together with the availability of spring water and undergrowth wood, led to choices that sustainability goals are achieved while maintaining and restoring the original character of the building before the work was in a state of severe degradation especially for the wooden parts of the cover subject to leaching and the precarious conditions of the mantle, and using recovery techniques traditional integrated with the sun and the necessary technological components, in order to maintain appearance of simple construction rural placed on the lawn. In this view of maintaining the historical witness, the perimeter walls of stone have been recovered and consolidated without using isolations.Save this picture!Courtesy of Studio ContiniSave this picture!Courtesy of Studio ContiniThe building is completely made independent in terms of energy through the placement of a photovoltaic system consisting of 12 panels of 290W placed on the cover of the wooden portico and connected to 8 gel storage batteries of 3kW each one.The produced electricity is used for lighting, induction plates, water heating and operation of electric radiators for heating, supplemented by a wood stove with a power of 6.5 kW.Save this picture!SectionSave this picture!SectionThe water supply for the health needs is secured by a pool of storage fed by a spring located in proximity of the building. The waste disposal system of sewage takes place through a phytopurification system.Save this picture!Courtesy of Studio ContiniProject gallerySee allShow lessGoogle’s King Kross HQ / Allford Hall Monaghan MorrisSelected ProjectsWengawa House / Katsutoshi Sasaki + AssociatesSelected Projects Share Italy “COPY” CopyAbout this officeStudio ContiniOfficeFollowProductStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRestorationAgnaItalyPublished on August 08, 2016Cite: “Cottage Restoration / Studio Contini” 08 Aug 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialPlastics / FibersRodecaTranslucent Building Elements in Downton Primary SchoolSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – LonglightBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – One-offAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsBoardsStructureCraftStructural Panel – Dowel Laminated TimberThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelDoorsJansenSmoke Control Door – Economy 60Louvers / ShuttersShade FactorExternal Venetian BlindsMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2015 Year: last_img read more