Acquired Stilt House / DOG

first_imgArchitects: DOG Area Area of this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938319/acquired-stilt-house-dog Clipboard “COPY” Japan Lead Architects: Photographs:  Nao Takahashi Projects Acquired Stilt House / DOG Structural Engineer:Tetsuya TanakaLandscape Designer:Takio InadaCity:MatsudoCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Nao TakahashiRecommended ProductsAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. The site is an artificial construction site, has 3m retaining wall in two directions in the north and east, and has a block ridge on the south. The RC wall are erected on the flat ground and the wooden house rides on that. It is also due to the fact that the “building method” in the surrounding area separates the parking space and the living area up and down by artificial ground.Save this picture!© Nao TakahashiSave this picture!PlanSave this picture!© Nao TakahashiSave this picture!© Nao TakahashiIn addition, the first floor piloti space is consolidated with solid foundation, and there are small yards in some places, creating spaces for lunch, exercise, and regional opening. In other words, it is de-signed as a pure “acquired” stilt house that adapts the volume to an artificially construction site that is not an earth-derived site such as a wetland or slope that is the origin of the stilt house.Save this picture!© Nao TakahashiThe stilt type is excellent in insect proof, moisture proof and crime prevention. And in this site, the texture of the retaining wall and block ridges, which are often treated as negative images, is incorporated into the artificial piloti space, and the site is used as widely as possible. And because the living area on the second floor has a plan that surrounds the light garden, not only it enhances daylighting and natural ventilation efficiency, but we can also get in touch with the first floor softly. Because of acquired stilt house, it is possible to create a semi-public first floor that spreads throughout the site and a private second floor with many windows that take in landscapes, and have appropriate distance to the city.Save this picture!© Nao TakahashiProject gallerySee allShow lessCork House / Matthew Barnett Howland + Dido Milne + Oliver WiltonSelected ProjectsAtlas Medical Office Building / Marziah Zad + Raha Ashrafi + Mohsen Marizad + Ahmad …Selected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938319/acquired-stilt-house-dog Clipboard CopyAbout this officeDOGOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsMatsudoOn FacebookJapanPublished on May 04, 2020Cite: “Acquired Stilt House / DOG” 04 May 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?日本底层架空的住宅 / DOG是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img Photographs Acquired Stilt House / DOGSave this projectSaveAcquired Stilt House / DOG Area:  144 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Nao Takahashi+ 18Curated by Hana Abdel Share 2019 Ryutaro Saito “COPY” ArchDaily CopyHouses, Houses Interiors•Matsudo, Japan Houseslast_img read more