Family House In Pereda / Zwei Estudio Creativo

first_img Photographs Spain Family House In Pereda / Zwei Estudio Creativo Year:  photographs:  Javier GrandaPhotographs:  Javier Granda+ 19 Share CopyConstruction Company:Construcciones y Proyectos CorporativosGeotechnical Study:Geotecnia AlperiGeothermal Energy And Under Floor Heating:Asturcántabro instalacionesArchitect In Charge:Talía Fernández Fernández, Andrea Fernández FernándezDirector Of Works:Daniel Izquierdo GarcíaTechnical Project Manager:Talía Fernández Fernández, Andrea Fernández FernándezCity:Mieres del CaminoCountry:SpainMore SpecsLess Specs Area:  522 m² Area:  522 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/432680/family-house-in-pereda-zwei-estudio-creativo Clipboard ArchDaily 2011 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/432680/family-house-in-pereda-zwei-estudio-creativo Clipboard “COPY” Architects: Zwei Estudio Creativo Area Area of this architecture project Projects 2011 Year:  Houses Save this picture!© Javier GrandaText description provided by the architects. A young couple and a privileged parcel in the middle of a rural core mark the starting points of this project.The beginning of this project goes through a complex analysis of the environment, starting with the surroundings directly affected by the town planning regulations and subsequently advancing to the surrounding environment, of which several singularities are valued. This analysis forces the stakeout of the existing limitations in the current regulations, with a preservative character and that determine completely the final shape of the housing. Therefore, a first decision in the project was ‘to quarantine’ several considerations of the legislation that didn’t seem to take into account the place. Nay its restrictions seemed to give way to a ‘non-place’, formulating answers based on the past to the present environment that, at the same time, turns empty and devoid of identity, an identity that, however, is recognized in the unbuilt surroundings. Save this picture!© Javier GrandaSeveral considerations to which the own place is responding are joined to this starting point: orientations, relations with the nearby surroundings through linking spaces, the relation with the farther environment, integrating landscape contributions provided by the valley by including them as reflections in the facade,… With a simple composition of square volumes, of full and empty spaces, of transparencies and blind panels, of sequences and facade rhythms, of reflections and contrasts,… the house is responding sensitively to the site with an identity, with its own personality and according to the place it belongs.Save this picture!© Javier GrandaIn parallel, the need of energetic efficiency and sustainability is marked as one of the strengths of the project, trying to go one step ahead of the current legislation. Again limited by legal conditions, seriation, prefabrication and industrialization are discarded, using resources provided by the surroundings and by the very design of the spaces. The development line considers a project that optimizes bioclimatic/passive resources and that is able to be articulated clearly in the existing plot, organizing formally the building in volumes that groups functions according to their use.Save this picture!© Javier GrandaWood, stone block, working with thermal lag in walls, solutions that maximizes the use of the greenhouse effect, the reinterpretation of “trombre” wall, … are some of the concepts we try to work in this project to develop a passive sustainability so, the house, through its final design, has thermo regulating capacity being able to retain heat in winter and to dissipate it in summer through the use of different resources and passive conditioning systems. Accordingly, the house should achieve its thermal comfort consuming as little energy as possible. As active energy response we choose to use a renewable energy covering 100% of the energy demand for hot water, heating and cooling, compared to the minimum standards imposed by the regulations.Save this picture!ElevationProject gallerySee allShow lessLight Matters: 3D Video Mapping, Making Architecture The Screen for Our Urban StoriesArticlesIs there a Future for India’s Stepwells?Misc Share “COPY” Family House In Pereda / Zwei Estudio CreativoSave this projectSaveFamily House In Pereda / Zwei Estudio CreativoSave this picture!© Javier GrandaHouses•Mieres del Camino, Spain CopyAbout this officeZwei Estudio CreativoOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMieres del CaminoHousesSpainPublished on September 30, 2013Cite: ” Family House In Pereda / Zwei Estudio Creativo” 30 Sep 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more